Roladki z Szynki

Przekąski
27.01.2021 10:16
Roladki z Szynki

Rozkładamy folię aluminiową, a na niej plastry szynki (dwa na szerokość, cztery na długość) tak by lekko na siebie nachodziły. Żelatynę, która spęczniała wstawiamy 15 sekund do mikrofali, dzięki temu się rozpuści. Roladki z szynki z kremowym nadzieniem z dodatkiem ulubionych warzyw to smaczna przekąska, która cudownie prezentuje się na stole. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem na pyszne roladki z szynki z dodatkiem chrupiących i kolorowych warzyw. Składniki 250 g twarogu delikatnego President ze szczypiorkiem 1 łyżka żelatyny 8 plasterków szynki (najlepiej prostokątnych lub kwadratowych) 1 papryka konserwowa 10-12 oliwek 1/3 szklanki kukurydzy 4 łyżki zimnej wody sól i pieprz do smaku Przygotowanie Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy. Szynka posmarowana serkiem zawijana z dodatkiem chrupiących warzyw to idealna przekąska na każdą imprezę. Podczas różnego rodzaju spotkań z rodziną czy znajomymi i wspólnych rozmów, zazwyczaj każdy szuka coś na ząb. Kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja, przygotowuję różnego rodzaju przystawki i zawsze to one najszybciej znikają z talerzy. PRZEPIS NA ROLADKI Z SZYNKI

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przepiski.pl/roladki-z-szynki/