Farsz 250 g ricotty (lub twarogu) 250 g fety 500 g cukinii 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego bazylii 10 suszonych pomidorów sól, pieprz Na koniec chciałabym polecić Wam przepisy na wytrawne naleśniki, które mam nadzieję przypadną Wam do gustu: naleśniki z wędzonym łososiem oraz tort naleśnikowy z mięsnym ragù. Razowe naleśniki z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami PRZYGOTOWANIE Naleśniki W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, następnie stopniowo dosypujemy mąkę razową i pszenną oraz szczyptę soli, ciągle mieszając trzepaczką. Przygotowane naleśniki napełniamy farszem, następnie składamy na cztery na tzw. kopertę (lub dowolnie w rulon, sakiewkę lub jako krokiet). W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. SKŁADNIKI Naleśniki 500 ml mleka 200 g mąki razowej 50 g mąki pszennej 3 jaja szczypta soli 1 łyżka oliwy Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, następnie wrzucamy cukinie i podsmażamy kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy ricottę, 1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę oraz drobno posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki i bazylię. Podsmażoną cukinię odstawiamy do wystygnięcia, najlepiej na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy podsmażoną cukinię.