Słodki chlebek cukiniowy – La grande piccola cuoca

Magda
Ciasta
27.07.2021 18:12
Słodki chlebek cukiniowy – La grande piccola cuoca

Na blogu pojawiło się wiele przepisów z cukinią w roli głównej w wersji wytrawnej. Dziś wyjątkowo cukinia na słodko w postaci ciasta. Chlebek cukiniowy jest bardzo prosty w przygotowaniu, do tego wilgotny i aromatyczny za sprawą skórki cytrynowej. W sam raz na letnie popołudnie. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI - 300 g cukinii - 300 g mąki pszennej - 50 g mąki ziemniaczanej - 100 g cukru - 16 g proszku do pieczenia - 125 ml oleju - 3 jajka w temperaturze pokojowej - 1 cytryna - szczypta soli PRZYGOTOWANIE 1 Cukinie myjemy, następnie osuszamy i ścieramy na tarce o małych oczkach. …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/slodki-chlebek-cukiniowy/