Galaretka wieprzowa z nóżek i golonki przepis: Składniki: - 1 duża nóżka wieprzowa lub dwie mniejsze ok 1 kg - 1 Golonka lub dwie małe około 700 g - 3 duże marchewki - 1 duża Pietruszka - 1 cebula - 4 ziarenka pieprzu - 5 kulek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - woda Do garnka wkładamy nóżkę i golonkę wieprzową dodajemy obrane marchewki i pietruszkę oraz opaloną cebulę czosnek i przyprawy zalewamy wodą tak, aby zakryło wszystko około 4-5 cm nad. Galaretka wieprzowa z nóżek i golonki Polska przystawka, która gości w wielu domach. Miękkie mięso oraz warzywa wyjmujemy studzimy oddzielamy od kości i kroimy w drobne kawałki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cytrynowababeczka.pl/galaretka-wieprzowa-z-nozek-i-golonki/