Roladki wieprzowe

Bartek
Obiad
27.01.2021 19:58
Roladki wieprzowe

Składniki na roladki wieprzowe: 1 kg mięsa wieprzowego (schab lub szynka) 200 g boczku wędzonego 1 papryka 1 cebula kilka plastrów żółtego sera słoiczek ostrej musztardy sól, pieprz, papryka słodka przyprawa do mięsa wieprzowego Przygotowanie: Mięso dokładnie myjemy, wycieramy przy użyciu ręczników papierowych i kroimy w plastry. Na każdy kotlet kładziemy plasterek sera żółtego (lub jak ktoś woli więcej), boczek, pasek papryki oraz cebulkę. Kotlety zawijamy w roladki starannie i dokładnie, aby nic nam z nich nie wypadło podczas pieczenia. Na patelni rozgrzewamy porcję oleju i obsmażamy nasze roladki z każdej strony na złoty kolor. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kotlety oprószamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Moje roladki skrywają w sobie paprykę, cebulę, boczek oraz żółty ser.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2017/03/roladki-wieprzowe/