Składniki na kokosowe naleśniki z serem (około 9 sztuk): szklanka mąki pszennej (220ml) szklanka mąki kokosowej 2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mleka 1,5% łyżeczka cukru lub innego słodzidła 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z ulubionymi dodatkami lub bez. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę kremu serowego i składamy go na pół, w kopertę lub zwijamy w rulon. Krem serowy: 250 g twarogu chudego opakowanie (150g) skyru naturalnego lub z dodatkiem owoców Do podania: ulubione owoce, syrop klonowy, rozpuszczona czekolada, itp. Następnie wlewamy szybkim ruchem porcję ciasta naleśnikowego, unosząc patelnię i poruszając nią tak, aby ciasto było rozprowadzone na całym dnie. Jeden naleśnik bez dodatków ma około 200 kcal, będzie więc świetną propozycją na lekki deser. Naleśniki smażyłam na patelni o średnicy 21 cm i nakładałam pełną chochlę ciasta. Składniki miksujemy ze sobą przez chwilę i odstawiamy na 20 minut.