Paluchy wiedźmy

Desery
31.10.2020 18:05
Paluchy wiedźmy

Zawartość opakowania na ciasto kruche, wysypać na stolnicę, dodać masło, posiekać. Zaraz za migdałem zrobić patyczkiem do szaszłyków 3 wgłębienia, tak samo zrobić na drugim końcu. Można je wykorzystać jako spod do sernika, do szarlotki, tarty na słodko, lub do ciasteczek, tak jak ja. Przygotowałam je z gotowej mieszanki na ciasto kruche, od Polskich Młynów. Bardzo łatwo schodzi :) Schłodzone ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Wystarczy dodać masło i jajko, żeby zrobić pyszne kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić godzinę w lodówce. Wszystko już wiecie, więc zapraszam na paluchy :) Gotowe paluchy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Powiem Wam jeszcze, że wcale nie musicie wychodzić z domu, żeby je kupić. Następnie wałek podzielić na mniejsze części. Składniki: 1 opakowanie ciasta kruchego Polskie Młyny 100 g. masła 1 jajko

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/10/paluchy-wiedzmy.html