Dodatkowo: 500 g pieczarek 9-10 sztuk parówek ok. 150-180 g żółtego sera (u mnie gouda, może być również mozzarella) słodka mielona papryka sól, pieprz masło Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy aż do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Jeśli z niego skorzystacie wyjdzie Wam ich więcej niż potrzeba do tego dania, ale zawsze możecie je odłożyć i zjeść na śniadanie np posmarowane dżemem;) Naleśniki: 2 jajka 3 szkl. Naleśniki układamy w formie, jeden obok drugiego, i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut (aż naleśniki się zagrzeją, a ser roztopi). Na dużej patelni rozgrzewamy masło z niewielką ilością oleju, stopniowo dodajemy pieczarki i smażymy je na rumiano. Osobiście lubię tak przygotowane naleśniki, podobnie zresztą jak parówki w cieście francuskim;) Naleśniki z pieczarkami, serem i parówką są bardzo smaczne i niezwykle sycące. Udostępnij Zapisz Publikując poniższy przepis przygotowana jestem na falę negatywnych komentarzy w związku z wykorzystaniem tutaj parówek… Myślę, że po zjedzeniu dwóch sztuk będziecie pełni przez długie godziny… o ile w ogóle poradzicie dwóm sztukom;) Pieczarki kroimy na grubsze półplasterki (lub na ósemki). Na każdym naleśniku rozprowadzamy niewielką ilość pieczarek, dajemy parówkę, posypujemy tartym serem.