Fani masła orzechowego i orzeszków nie będą mogli się im oprzeć 🙂 2 suche wafle tortowe, kwadratowe, małe 500 ml śmietanki 36% MU! 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego 2-3 łyżeczki żelatyny 50 g orzeszków ziemnych Orzeszki ziemne drobno siekamy. Tego musicie być świadomi 😉 Jest to propozycja idealna, do przygotowania na szybko np dla niezapowiedzianych gości czy wtedy, gdy najdzie nas ochota na małe co nieco. Wafle tortowe przełożone pyszną masą śmietanową z dodatkiem masła orzechowego i posiekanych orzeszków ziemnych. Nie ma przy nich dużo pracy, a coś słodkiego zawsze dobrze postawić na stole. Na sam koniec do masy dodajemy posiekane orzeszki, mieszamy delikatnie. Orzeszki przyjemnie chrupią, choć sam wafel niestety dosyć szybko nasiąka wilgocią od śmietany. Pod koniec dodajemy cukier puder (do smaku) oraz masło orzechowe i rozpuszczoną żelatynę.