Taką panzanellę podać można na obiad lub jako przekąskę na imprezie :) Składniki: (2-3 porcje) - 2 duże czerwone pomidory - 1 duży żółty pomidor - kilkanaście pomidorków koktajlowych - kilkanaście brukselek - 1/2 średniej cukinii - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 duża kulka burraty - sól, pieprz Grzanki - 3 grube pajdy czerstwego pieczywa pszenno-żytniego - 3 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki wody - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - 1/2 łyżeczki suszonej bazylii - sól, pieprz Cukinię przesmaż na 1 łyżce oliwy na mocnym ogniu, dodaj brukselkę i również podsmaż do zrumienienia. Zamiast na zimno jest zapiekana, a oprócz oczywistych w tym daniu pomidorów, urozmaiciłam je o cukinię i brukselkę. Grzanki wyłóż na blaszkę, piecz w 200°C przez 7-8 minut. Oraz Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, duże pomidory na mniejsze cząstki. Z kromek chleba odkrój skórkę, resztę pokrój w dużą kostkę. Ukoronowaniem mojej panzanelli jest zapieczenie jej z cudownym zjawiskiem, jakim jest burrata :) Brukselkę gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut.