😉 Składniki na roladki schabowe z suszonymi pomidorami i serem: 1 kg schabu 125 g sera mozzarella słoiczek pomidorów suszonych sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego 250 ml śmietanki 30% 1 duża cebula pół szklanki bulionu Przygotowanie: Mięso myjemy, kroimy w plastry i następnie rozbijamy. Następnie takie roladki obsmażymy na oleju z suszonych pomidorów z każdej strony na rumiany kolor. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe, to mam dla Was wspaniałą propozycję jaką są roladki schabowe faszerowane suszonymi pomidorami i serem mozzarella! Do środka każdej rolady dajemy plasterek sera mozzarella oraz kilka, pokrojonych w paseczki pomidorów suszonych. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy, aż się zarumieni (mi zostały pomidory suszone, więc też je pokroiłem i dorzuciłem do cebuli). Mięso zawijamy w rulon (jak się rozlatuje to można przekłuć wykałaczką, by się trzymało).