Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 60 g brązowego cukru 60 g miękkiego masła 1 jajko szczypta soli 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g drobnych płatków owsianych 1 łyżeczka przyprawy do piernika Krem: 100g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 20 g masła Wykonanie: Możecie też je upiec z ciasta na pierniczki, jeśli Wam na przykład zostało i nie wiadomo co z nim zrobić 😁. Z ciasta formujemy kulę i owijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia się składników. Składniki polewy umieszczamy w garnuszku i rozpuszczamy w kąpieli wodnej dokładnie mieszając. Płatki blendujemy w blenderze na mąkę. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ostatnią chwilę mam dla Was jeszcze jedną świąteczną propozycję.