Przepis na nadzienie podaję na oko zrobiłam ze składników jakie miałam pod ręką... 0,5 szkl mąki 0,5 szkl wody 1/4 szkl oleju Kujawski z czosnkiem 2 jajka nadzienie: ser żółty szynka konserwowa szczypiorek, majonez sól, pieprz jajka gotowane rzeżucha ciasto na eklerki: Wodę z olejem doprowadzamy do wrzenia i dodajemy mąkę. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni termoobieg przez ok 20-25 minut do zarumienienia. nadzienie: jajka, szynkę i żółty ser kroimy w kostkę. Gotową masę przekładamy do rękawa i wyciskamy przy pomocy szprycy na blachę wyłożoną pergaminem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mniam-mniam.com.pl/2013/02/wytrawne-eklerki.html