Sałatka z dzikim ryżem i rzodkiewkami 60 minut Składniki: 250 g ryżu długoziarnistego z dzikim Uncle Bens 1 pęczek rzodkiewek 50 g sera feta sok z 1/2 cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska pieprz Wykonanie: Dziś na blogu pojawia się przepis na prostą sałatkę przygotowaną na bazie ryżu. Sałatka smakuje dobrze tuż po przygotowaniu, ale równie dobrze możemy ją przygotować wcześniej i przechować w lodówce w pojemniku. Możemy do niej wykorzystać ryż ugotowany wcześniej, który nam został z obiadu, na przykład. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i natkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/05/salatka-z-dzikim-ryzem-i-rzodkiewkami.html