Serdecznie polecam! Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 kostka margaryny 5 żółtek 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wp. 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 całe jajko 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki bułki tartej 2x kostka rosołowa Piec w temp 180St C przez ok 1h. Ps. Placek najlepiej smakuje na drugi dzień, lekko odgrzany:) Po upieczeniu wytwarza się troszkę wody i tłuszczu który musi na nowo się wchłonąć. 3. Do mięsa mielonego surowego dodać przestudzone pieczarki, jajko, bułkę tartą i jajka starte na grubych oczkach. 2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać starte na dużych oczkach pieczarki oraz kostki rosołowe i smażyć. Nie krokiety i nie uszka, tylko właśnie taki placek upiekłam tym razem do barszczu. Proszę się nie bać, że coś nie wyszło :)