Klops w cieście francuskim

Magda
Obiad
22.12.2020 18:14
Klops w cieście francuskim

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g krakersów 1 marchew 1 cebula łodyga selera naciowego 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich gałka muszkatałowa sól, pieprz oliwa z oliwek Jeżeli pomysł na klops w cieście francuskim przypadł Wam do gustu, na koniec serdecznie polecam Wam wcześniejsze przepisy na pieczeń rzymską oraz pulpet drobiowy z pistacjami. Dodatkowo 1 jajko mak PRZYGOTOWANIE Marchew, cebulę i łodygę selera naciowego kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy na patelni z 1-2 łyżkami oleju do miękkości, mieszając od czasu do czasu. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Na dużej blaszce pokrytej papierem do pieczenia rozwijamy ciasto francuskie, na które wykładamy uformowany klops. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, podsmażone warzywa, zblendowane na pył krakersy oraz drobno posiekane 2 ząbki czosnku. Klops można serwować zarówno na ciepło jak i na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/klops-w-ciescie-francuskim/