SKŁADNIKI 500 g suszonych owoców (jabłek, gruszek, śliwek, moreli) 1 laska cynamonu 4 goździki sok z 1 cytryny kilka łyżek cukru do smaku 2,5 l wody PRZYGOTOWANIE Owoce umyj pod bieżącą wodą. To, co najbardziej mi w nim przeszkadzało, to ten smak wędzonych owoców i tak jak lubię urozmaicać wytrawne dania wędzoną śliwką, tak w kompocie ten dymny aromat był dla mnie nie do zniesienia. Nagle okazało się, że w takim wydaniu jest całkiem znośny, a jeszcze jak dorzuci się laskę cynamonu i kilka goździków to powstanie naprawdę fajny świąteczny napój. Kompot z suszu odkryłem dopiero na nowo kilka lat temu, kiedy to postanowiłem przygotować go samodzielnie, pomijając te wszystkie wędzone dodatki. Do kompotu dodaj sok z cytryny oraz cukier do smaku (wg mnie 2 łyżki wystarczą). 😉 Kompot z suszu Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano )