Lukier królewski

Mikołaj
Ciasta
21.12.2020 18:48
Lukier królewski

Składniki na lukier królewski: 60g białka 310g cukru pudru kilka kropel soku z cytryny dowolne barwniki w żelu Przygotowanie samego lukru jest bardzo proste. Jeżeli po tym czasie konsystencja lukru jest za rzadka, dodajemy jeszcze trochę przesianego cukru pudru, zaś jeżeli jest za gęsta, dodajemy parę kropel soku z cytryny. 🙂 Skorupki jajek przed wybiciem sparzamy wrzątkiem, a następnie do misy miksera z końcówką do ucierania dodajemy przesiany cukier puder, białka oraz sok z cytryny. 🙂 Taki lukier możemy także przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować w dowolny sposób, ja Wam dzisiaj pokazałem sposób zdecydowanie łatwiejszy i szybszy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/lukier-krolewski/