Kapusta z grzybami i ciecierzycą

Agata
Obiad
16.12.2020 16:17
Kapusta z grzybami i ciecierzycą

Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 40 g suszonych borowików 1 duża cebula 1 mała marchewka 200 g ciecierzycy ze słoika olej do smażenia 1/2 łyżeczki kminku 3 ziarenka ziela angielskiego 2 małe listki laurowe sól czarny mielony pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Grzyby wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą, tak aby były przykryte. Znajdą się w nim jak zawsze dania tradycyjne, które co roku pojawią się na naszym stole, oraz takie które przygotowuję eksperymentalnie, bo zaciekawił mnie ich smak, lub niecodzienne połączenie produktów. Wiadomo, że kapusty z grzybami nie może zabraknąć na naszym wigilijnym stole, ale tym razem pojawi się ona w nowej odsłonie. Jestem bardzo ciekawa u kogo w tym roku na wigilijnym stole pojawi się kapusta z grzybami i ciecierzycą? Jak co roku zasiadamy wspólnie przy kuchennym stole i z kartką i długopisem w ręku ustalamy nasze świąteczne menu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/12/kapusta-z-grzybami-i-ciecierzyca-bez.html