Składniki na awanturkę – pasta do chleba z sardynkami: 250 g twarogu półtłustego 10 0 g sera Roquefort lub innego z niebieską ple ś ni ą pusz ka sardyn ek w oleju (około 125 g) niewielka cebula łyżka masł a (miękkie) 3-4 gałązki natk i pietruszki s ó l, pi e prz, cukier puder (pół łyżeczki) Awanturka – pasta do chleba z sardynkami to prosty i szybki przepis na pyszne smarowidło do pieczywa, który znalazłam w starej książce kucharskiej z lat 90. Taka pasta jest dobrym pomysłem, kiedy nie macie pomysłu z czego przygotować kanapki na kolację. Całość miksujemy na gładką masę za pomocą blendera, można też zmielić w maszynce do mięsa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2020/12/awanturka-pasta-do-chleba-z-sardynkami-w-10-minut/