Śledzie pod szubą

Julianna
Sałatki
13.12.2020 15:56
Śledzie pod szubą

Filety śledziowe w marynacie słodko-kwaśnej Szuba, śledzie pod szubą Składniki: 300g filetów śledziowych matias 1 czerwona cebula 3 jajka 2 ziemniaki 3 marchewki 2 buraki pieprz czarny świeżo mielony 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego natka pietruszki Jajka ugotować na twardo, obrać, 1 żółtko zostawić do dekoracji, resztę zetrzeć na dużych oczkach. W salaterce lub pucharkach układać warstwami: śledzie, cebulę, jajko, oprószyć pieprzem, posmarować cienko majonezem, ziemniaki, marchew, również posmarować cienko majonezem, buraczki, majonez, pokruszone żółtko. W salaterce lub pucharkach układać warstwami: śledzie, cebulę, jajko, oprószyć pieprzem, posmarować cienko majonezem, ziemniaki, marchew, również posmarować cienko majonezem, buraczki, majonez, pokruszone żółtko. Owa pierzynkę lub szubę stanowią bogate w smaki i kolory warstwy jajek i warzyw, które ułożone w szklanej salaterce lub pucharkach staną się prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Owa pierzynkę lub szubę stanowią bogate w smaki i kolory warstwy jajek i warzyw, które ułożone w szklanej salaterce lub pucharkach staną się prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Smacznego! 300g filetów śledziowych matias 1 czerwona cebula 3 jajka 2 ziemniaki 3 marchewki 2 buraki pieprz czarny świeżo mielony 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego natka pietruszki Jajka ugotować na twardo, obrać, 1 żółtko zostawić do dekoracji, resztę zetrzeć na dużych oczkach. Marchew, ziemniaki i buraki ugotować, ostudzić, obrać, zetrzeć osobno na dużych oczkach. Marchew, ziemniaki i buraki ugotować, ostudzić, obrać, zetrzeć osobno na dużych oczkach. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, pokroić w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2015/12/sledzie-pod-szuba.html