Składniki: (na keksówkę, u mnie kopertowa 20x12x8 cm) 2/3 szklanki mąki kukurydzianej (u mnie od Pro-BIO) 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki budyniu śmietankowego bez cukru (proszek) 4 jajka (u mnie wiejskie) 1/2 szklanki cukru 1 szklanka ciepłego mleka (u mnie 2%) 2 łyżki oleju mała szczypta soli cukier puder Przygotowanie: Do miski dodajemy mąkę kukurydzianą (ja zawsze ją przesiewam), pszenną, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 3 łyżeczki budyniu (proszek), całość mieszamy łyżką. Mleczną babkę kukurydzianą pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Na koniec do naszej masy wsypujemy powoli nasze suche składniki (mieszankę mąk, z proszkiem do pieczenia i budyniem). Moi drodzy, jeśli skorzystaliście z przepisu prześlijcie proszę zdjęcie na mój mail lub za pośrednictwem Facebook. Nie przerywając miksowania dodajemy ciepłe (! nie gorące) mleko i 2 łyżki oleju. Do ubitych białek miksując już na małych obrotach wsypujemy powoli cukier. Dziś prezentuję Wam kolejny przepis na to pyszne ciasto – mleczna babka kukurydziana. Zdjęcie umieszczę w galerii Czytelnicy pieką/gotują na blogu.