U mnie farsz z dużą ilością pieczarek, bo lubię, jak ich smak troszkę mocniej się przebija. 650-700 g kiszonej kapusty 550-600 g białych pieczarek 2 małe cebule lub 1 dość duża 1-2 małe listki laurowe ziele angielskie kilka ziarenek pieprzu 1 łyżeczka cukru szczypta słodkiej papryki mielonej sól, pieprz Kiszoną kapustę dajemy na sitko i płuczemy pod zimną wodą (tym dłużej, im kapusta kwaśniejsza). Udostępnij Zapisz Miał być przepis na krucho-drożdżowe pieczone pierożki, ale, choć w smaku wyszły rewelacyjne, większość z nich w trakcie pieczenia otworzyła się niczym małże, więc… dziś samo nadzienie 😉 Dodajemy pieczarki (ja smażę stopniowo, w 2-3 turach, za każdym razem zdejmując partię podsmażonych pieczarek i dodając je do miski z cebulą. Dodajemy na patelnię z pieczarkami i smażymy razem jeszcze 2-3 minutki. Może wykorzystacie je np jako farsz do krokietów lub macie swój sprawdzony przepis na pierożki. Moc palnika od razu zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu do miękkości kapusty (u mnie około 50 minut). Na sam koniec wrzucam wszystko na patelnię). Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, wrzucamy cebulę.