Składniki
Sos
¼ szklanki cukru palmowego
¼ szklanki sosu rybnego
¼ szklanki pasty z tamaryndowca
150 g piersi z kurczaka
100 g tofu
1 jajko
½ łyżki czosnku
½ łyżki szalotki
200 g makaronu ryżowego
1 łyżka oleju
2 łyżki szczypiorku
1 mała papryka chili
1 łyżka orzeszków ziemnych
2 łyżki kiełków
Przepis
![]()
Do rondelka wrzucić cukier palmowy.
![]()
Dodać sos rybny
![]()
oraz pastę z tamaryndowca.
![]()
Wszystko razem wymieszać, mieszać do powstania sosu.
![]()
Na patelni podgrzać olej,
![]()
Wrzucić pokrojonego kurczaka,podsmażyć.
![]()
Dodać podsmażony czosnek z szalotką
![]()
oraz jajko.
![]()
Wszystko razem podsmażyć.
![]()
Dodać makaron ryżowy, wymieszać, wszystko razem podsmażając.
![]()
Do makaronu dodać sos rybny, wymieszać i podsmażyć.
![]()
Dodać kiełki,
![]()
szczypiorek
![]()
oraz tofu.
![]()
Wymieszać podsmażając.
![]()
Danie nałożyć na talerz, posypać pokrojoną papryczką chili i kiełkami,
![]()
szczypiorkiem
![]()
oraz orzeszkami ziemnymi.
![]()
Życzymy smacznego !