Składniki: 2 upieczone piersi z kurczaka 1/2 szklanka komosy 1 ogórek 1 papryka czerwona 1 pęczek rzodkiewek Natka pietruszki Pieprz Dresing 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Krok 1 Sałatka z komosy i kurczaka to wyłącznie baza, resztę składników możesz komponować według tego co masz w lodówce, lub w głowie. Sałatka z komosy z kurczakiem świetnie nadaje się do przywracania na stół resztek w wczorajszego obiadu. Tu zajdziesz opis jak w trzech krokach upiec filety z kurczaka, które są soczyste i lekko przypieczone z zewnątrz. Bardzo prosta sałatka z komosy z kurczakiem ze sporym dodatkiem chrupiących, świeżych warzyw. Jeśli masz w lodówce kawałki upieczonego lub usmażonego kurczaka, to masz bazę do zrobienia szybkiego, zdrowego obiadu. Chrupiąca sałatka z komosy z kurczakiem gotowa! Przekrój filety z kurczaka w poprzek. Jeśli nie masz upieczonego kurczaka, możesz go upiec w bardzo prosty sposób. Zagotuj w garnku 2 szklanki wody, dodaj pół łyżeczki soli, zamieszaj, a następnie wsyp komosę. Jeśli chodzi o komosę, to w przepisie proponujemy sposób gotowania trochę na skróty. Ogórek i paprykę pokrój w kostkę, rzodkiewki w plasterki. Tu znajdziesz przepis jak idealnie ugotować komosę – jest bardziej wymagający niż skrócona wersja, ale komosa faktycznie wychodzi idealna.