Polecamy inne przepisy z naszego bloga na pieczone ryby, np. pyszne quiche z ziemniaków z łososiem, albo łososia z musztardowej glazurze. Łososia możesz upiec z dowolnymi warzywami, które nie wymagają długiej obróbki cieplnej: ze szparagami – tak jest w oryginalnym przepisie, który przeczytaliśmy na blogu Juliasalbum.com – albo z kalafiorem, brukselką lub kalarepką, czy nawet rzodkiewką (pieczona jest pyszna). Pieczony łosoś w glazurze bardzo dobrze smakuje z ryżem, choć można go podać np. z kaszą bulgur, albo z kaszą orkiszową. Składniki: 400-500 g łososia 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki miodu ½ szklanki tartego parmezanu Główka brokuła 1 łyżka czosnku w proszku 2 łyżki oleju Pieczony łosoś w glazurze zalicza się do dań z kategorii najprostszych. Tak wiemy, że odgrzewanie ryby w zakładowej kuchni może wywołać protesty koleżeństwa, ale łosoś jest mało inwazyjny jeśli chodzi o kwestie zapachowe. Wstaw blaszkę z brokułem i łososiem do piekarnika i piecz 15-20 minut, w zależności od grubości filetów. Liczba porcji: 2 Super proste danie: pieczony łosoś w glazurze Na wolny miejscu połóż filety z łososia. Pieczony łosoś w glazurze to czysta przyjemność robienia jedzenia.