Śledzie w sosie słodko-kwaśnym

Bartek
Przekąski
08.12.2020 20:05
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym

Wypróbujcie koniecznie, z pewnością nie będziecie żałować! Składniki na śledzie w sosie słodko-kwaśnym: 0,5 kg filetów śledziowych a’la matjas 2 duże cebule 50 g rodzynek 4 plastry ananasa konserwowego 3 łyżki octu 3 łyżki oleju 1/2 szklanki zalewy ananasowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki pikantnego keczupu 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego papryka słodka, chilli sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Śledzie zalewamy zimną wodą i zostawiamy na około godzinę, aby wypłukać je z soli. Ananasa kroimy w kosteczkę i przekładamy na patelnię, dodajemy rodzynki. Śledzie w sosie słodko-kwaśnym polecają się na wigilijny stół! Następnie kroimy je w mniejsze kawałki i przekładamy do miski, dodajemy olej. Gdy cebula stanie się miękka dodajemy ocet, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką oraz szczyptę chilli. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy ją na patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2017/12/sledzie-w-sosie-slodko-kwasnym/