Golonka pieczona w glazurze z papryką wędzoną pimenton

Obiad
09.12.2020 5:07
Golonka pieczona w glazurze z papryką wędzoną pimenton

! Składniki potrzebne do przygotowania golonki pieczonej w glazurze z papryką wędzoną pimenton Porcja na 1 tylną golonkę wieprzową 1 golonka wieprzowa ze skórą (duża z tylnej nogi) Wywar do gotowania golonki 3 liście laurowe ok. 6 ziaren ziela angielskiego pół łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 5 goździków pół główki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka pół selera korzeniowego 1 cebula 1 por (biała część) sól do smaku - musi być dobrze przyprawione Glazura do golonki z papryką pimenton 3/4 szklanki wywaru z gotowania golonki 2 łyżki musztardy kremowej (kremska, sarepska) Golonka pieczona w glazurze z wędzoną papryka pimenton Golonka pieczona w glazurze z papryką pimenton to golonka w wersji de lux. - nie może być zbyt ostra 1 łyżeczka ciemnego, naturalnego miodu - najlepiej spadziowego lub gryczanego 1 łyżeczka papryki wędzonej pimenton 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 ząbki czosnku 1 cebula pokrojona w plasterki Pieczona golonka w glazurze z wędzoną papryką pimenton gotowa do podania Ta golonka pieczona w glazurze z papryką pimenton to prawdziwy majstersztyk. Oto przepis na golonko pieczone w glazurze z papryką wędzoną pimenton Razem z warzywami umieszczamy mięso w dużym garnku, zalewamy wodą tak by zakrywała mięso, dodajemy przyprawy i gotujemy. Sprawdź, co można zrobić z wywarem z gotowania golonki. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z musztardą i wędzoną papryką pimenton. Wystudzoną golonkę zalewamy marynatą i zostawiamy w zalewie na minimum 2 godziny. Tak duża golonka (tylna golonka) musi gotować się ok.2 godziny. Jak zrobić marynatę do pieczonej golonki z papryka pimenton Na spód układamy plasterki cebuli, na których układamy golonkę i wlewamy ok. ¼ szklanki marynaty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://korniszonki.blogspot.com/2020/12/golonka-pieczona-w-glazurze-z-papryka.html