Dodatkowo: puszka masy kajmakowej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 kostki masła 500 ml mleka 2 łyżki cukru garść orzechów włoskich Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier oraz sodę oczyszczoną. Składniki na miodownik: 500 g mąki typ 450 2 jajka 200 g masła 1/2 szklanki cukru 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2-3 łyżki miodu szczypta przyprawy do piernika Po upływie tego czasu, ciasto rozwałkowujemy na placek i nakładamy na blachę o wymiarach 20×30,wyłożoną papierem do pieczenia. Otrzymane ciasto dzielimy na 3 części, które owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Na pierwszy placek wykładamy połowę masy kajmakowej i równomiernie rozprowadzamy po powierzchni ciasta. Wykładamy na niego pozostałą część masy kajmakowej i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto to składa się z kruchych blatów ciasta miodowego, przełożonych kremem budyniowym oraz słodką, masą kajmakową. W międzyczasie przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki masło, miód i szczyptę przyprawy do piernika. Każdy placek pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Przykrywamy kolejnym miodowym plackiem, na który wykładamy budyń.