Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem

Ewa

Obiad

07.12.2020 10:19

Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem

1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie wieprzowa Pikok z Lidla) około 120 g żółtej mozzarelli, do pizzy 100 g sera topionego 1-2 łyżki posiekanego koperku mielona słodka papryka sól i pieprz Oczyszczoną pierś nacinamy wzdłuż, aby otrzymać jak największy płat. Udostępnij Zapisz Brakowało mi pomysłu na pierś z indyka i postanowiłam skorzystać ze znalezionego w sieci przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem i niewielką ilością mielonej papryki. Łączymy w miseczce, z roztartym za pomocą widelca, serkiem topionym. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Serowe nadzienie kładziemy z jednej krawędzi piersi indyczej. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła. Z masy serowej formujemy wałek.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/12/07/rolada-z-indyka-z-serowo-koperkowym-nadzieniem/