😉 Składniki: - 3-4 jabłka (u mnie 3 grójeckie, kupiłam w Lidl, świetnie smakują) - miks posiekanych orzechów i bakalii – po około 2 łyżeczki na jabłko - miód do polania - cynamon do smaku Na kruszonkę: Przygotowanie: Odcinamy kapelusze jabłek i ostrożnie wydrążamy gniazda nasienne. Robimy kruszonkę z 50 g masła, 50 g cukru i 80 g mąki (składniki rozcieramy w palcach). Moja wersja pieczonych jabłek jest bardziej na bogato, ale polecam Wam też wersję z marmoladą. Tak przygotowane jabłka można podać bez dodatków lub z gałką ulubionych lodów. Pieczone jabłka z kruszonką Szukacie pomysłu na prosty deser? Pamiętam, że jak byłam dzieckiem moja mama często przygotowywała pieczone jabłka z marmoladą. W miejsca po gniazdach nakładamy miks posiekanych drobno orzechów i bakalii (ulubionych), polewamy całość miodem.