Wiosenna sałatka obiadowa

Ewa
Sałatki
21.06.2018 8:17
Wiosenna sałatka obiadowa

1 główka sałaty pęczek rzodkiewek 1-2 zielone ogórki mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz, cukier Ogórka myjemy, a następnie trzemy na dużych oczkach tarki. Rzodkiewki myjemy, odcinamy ogonki, a następnie trzemy na dużych oczkach tarki. Liście sałaty myjemy, osuszamy, a następnie dzielimy na mniejsze części. Wystarczy sałata (u mnie lodowa, ale zwykła,masłowa też się nada), ogórek, rzodkiewki i sos jogurtowy. Przekładamy na sito, solimy i na chwilę odstawiamy. Udostępnij Zapisz Bardzo lubię tak przygotowaną sałatę i myślę, że i Wy ją polubicie…

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/06/21/wiosenna-salatka-obiadowa/