Gołąbki z piekarnika – przepis na fit gołąbki

Milena
Obiad
04.12.2020 12:45
Gołąbki z piekarnika – przepis na fit gołąbki

Składniki na gołąbki z piekarnika (wyszło około 15 niewielkich sztuk): niewielka główka w ł osk iej kapust y ( 800 g ) 500 g mięsa mielonego z indyka średniej wielkości cebula 100 g kaszy jęczmiennej perłowej łyżka oleju sól, pieprz szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego Gołąbki z piekarnika z kapusty włoskiej i farszem z kaszy jęczmiennej i mięsa mielonego z indyka są bardzo smaczne, lekkie i małokaloryczne. Do wrzącej wody wkładamy kapustę z wyciętym głąbem i parzymy ją na niewielkim ogniu przez około 6-8 minut. Małe liście kapusty i te, które nam się uszkodziły podczas gotowania układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem przez około godzinę, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15 minut, aby się zarumieniły. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Całość wyrabiamy dokładnie ręką przez kilka minut, aby powstała jednolita masa. Gołąbki podałam z sosem pieczarkowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/12/golabki-z-piekarnika-przepis-na-fit-golabki/