Piernik z masą serniczkową

Piernik z masą serniczkową

Składniki: Piernik: 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 1 pełna łyżeczka sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 2 łyżki miodu 2 jajka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka Ser: 500 g. twarogu 100 g. miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka Polewa: 50 g. czekolady gorzkiej 50 g. czekolady białej 2 łyżki oleju Wykonanie: Twaróg zmielić, lub zblendować. Pierwszy raz zrobiłam tę masę, do babki z masą serniczkową z przepisu Danusi, z bloga Co mi w duszy gra Zawsze przed świętami, staram się dodać jakiś przepis, który będziecie mogli wykorzystać właśnie na święta. Na razie łapcie przepis na piernik. Na wierzchu ciasta, układać łyżką kupki z masy serowej. Zobaczymy...jak zrobię, to na pewno będziecie o tym wiedzieli :) Gotowe ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 45 minut. Powstałą masę, przełożyć do garnka i podgrzewać, co jakiś czas mieszając. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. , przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tym razem połączyłam piernik z serem. Obie czekolady połamać na kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/12/piernik-z-masa-serniczkowa.html