Mięciutkie jak poduszeczki, ślimaczki z ciasta drożdżowego. Dodatki mogą tu być według uznania. Co kto lubi, albo co akurat jest w lodówce. Z ciastem bardzo dobrze się pracuje. Dzięki temu, że jest w nim sporo tłuszczu, nie trzeba podsypywać go mąką na stolnicy. Gotowe ślimaczki można zamrozić i później odgrzewać w piekarniku. Kiedy robię ślimaczki na imprezę, to przygotowuję je dzień wcześniej, a przed podaniem podgrzewam w piekarniku. Są tak samo pyszne, jak zaraz po upieczeniu. Koniecznie musicie spróbować. Oczywiście czekam na Wasze opinie. Cieszy mnie każdy komentarz :) Ślimaczki podałam z sosem czosnkowym. Dla mnie to połączenie idealne. Z …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/06/slimaczki-drozdzowe.html