Składniki - 2 duże dojrzałe banany - 1 jajko - 100 g jogurtu naturalnego - 150 ml mleka - 100 ml oleju rzepakowego - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 garście orzechów włoskich lub laskowych Przygotowanie Banany rozgniatamy widelcem (ma z nich powstać gładka masa). Z pomocą tego przepisu, w niecałe 30 minut wyczarujecie przepyszne muffinki w wersji bananowej z dodatkiem chrupiących orzechów, które zachwycą każdego łasucha. Zawsze ratują sytuację gdy znajomi wpadną z niezapowiedzianą wizytą lub najdzie nas ochota na coś słodkiego do porannej kawy, a szafki świecą pustkami. Na koniec wrzucamy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Babeczki są jednym z najprostszych i najszybszych znanych mi wypieków. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy babeczki są gotowe.