Blok czekoladowy

Krzysztof
Ciasta
26.07.2014 8:59
Blok czekoladowy

Przepis

Składniki:

500 g pełnego mleka w proszku

kostka margaryny (250 g)

4 łyżki kakao

1 szklanka cukru

3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią

duża paczka herbatników

Przygotowanie:

Na początku rozpuszczamy w garnku margarynę, dodajemy do tego cukry i kakao, gotujemy i mieszamy aż wszystko się rozpuści. Pozostawiamy do wyschnięcia. W międzyczasie rozdrabniamy biszkopty na małe kawałeczki. Gdy nasza mieszanka już ostygnie wlewamy ją do miski z rozdrobnionymi herbatnikami i dodajemy mleko. Wszystko chwilę miksujemy, masa będzie klejąca i gęsta więc należy ją ugnieść ręcznie. Gdy nasze ciasto będzie już gładkie nakładamy je do wcześniej przygotowanej formy dokładnie dociskając. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i gotowe ;)

POWODZENIA I SMACZNEGO!