Czasem tak niewiele potrzeba do szczęścia 🙂 2 płaty miruny lub dorsza 1/2 cytryny 150 g mąki pszennej 75 ml wody 100 ml mleka 1 jajko 1 łyżka octu szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz frytki lub ziemniaki na frytki olej do smażenia Oczyszczoną rybę dzielimy na małe porcje (trochę szersze niż paluszki rybne), skrapiamy sokiem z cytryny. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy w głębokim oleju na złoto, po kilka minut z obu stron. Udostępnij Zapisz Ryba w cieście z frytkami oraz surówka z marchewki to ukochany obiad mojego dziecka. Kiedy tylko ten zestaw pojawia się na stole, na twarzy mojego malucha widać niekłamaną radość. Podajemy z ulubioną surówką, np z marchewki. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem.