Dziś piersi podane w panierce z płatków owsianych, pietruszki oraz sera. 3 pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki około 60-70 g płatków owsianych (dałam błyskawiczne, bo takie miałam) 4 duże jajka ok. 30-35 g sera Cheddar ok. 20 g sera Grana Padano mąka (np krupczatka) do panierki sól, biały pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na kawałki podobnej grubości (panierka jakiej użyjemy, okryje mięso dosyć grubą warstwą więc mięso nie powinno być grubsze niż około 1,5cm). Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (dzięki temu mięso dojdzie jeszcze i dodatkowo każdy z domowników dostanie ciepłą porcję). Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy (konsystencję powstałego ciasta można regulować dodając jeszcze jedno jajko, lub więcej płatków owsianych – ja dałam 4 jajka średniej wielkości i musiałam dodać jeszcze jedno, by panierka nie była zbyt gęsta). Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto.