Składniki na muffinki: a) mokre: 100 g oleju; 125 ml mleka; 2 jajka; b) suche: szczypta sody oczyszczonej; 170 g cukru brązowego; 250 g mąki pszennej; 2 łyżeczki cynamonu; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; szczypta przyprawy do piernika; żurawina (można też dodać inne suszone owoce). Jeżeli macie akurat chwilę wolnego czasu i chciałybyście wykorzystać ten czas na przygotowanie czegoś pysznego, to mamy dla Was przepis na pyszne muffinki z żurawiną. PRZEPIS NA MUFFINKI Z ŻURAWINĄ Z podanych proporcji wychodzi około 12 babeczek. W dzisiejszym wpisie chciałybyśmy zaproponować Wam przepis na przepyszne muffinki z żurawiną. Aby sprawdzić, czy ciasto jest już upieczone, można użyć suchego patyczka lub wykałaczki. Potrzebne Wam będą również papilotki (my polecamy silikonowe foremki, które można wykorzystywać wielokrotnie). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. kulinarne beztalencia sobie z tym poradzą 🙂