Paseczkowa sałatka II

Ewa
Sałatki
20.11.2020 7:06
Paseczkowa sałatka II

6 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g żółtego sera w plasterkach 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 cebule 1 łyżka keczupu 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Sałatka nazywa się Paseczkowa z uwagi na to, że większość składników krojona jest właśnie na cienkie paski. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na paseczki (w miarę możliwości;). Czerwoną fasolę osączamy z zalewy, przelewamy na sicie zimną woda. Choć tego typu sałatki nie należą do moich ulubionych, to raz na jakiś czas przygotowuję i takie. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na paseczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/11/20/paseczkowa-salatka-ii/