Składniki: Bułki: 180 g. ciepłego mleka 100 g. ciepłej wody 50 g. masła 20 g. drożdży 1 łyżeczka cukru 550 g. mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 jajko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania bułek sezam do posypania Mięso: 650 g. piersi kurczaka sól, pieprz Dodatki: sałata pomidor cebula czerwona ogórek kiszony keczup majonez Żebyście nie musieli zaglądać do poprzedniego wpisu, to podam od razu przepis na bułki. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut. Tak jak wcześniej obiecałam, dodaję przepis na burgery drobiowe. Z poprzedniego wpisu wiecie już, jak zrobić bułki. Zostawić jeszcze na 10-15 minut do napuszenia. Następnie na jednej połowie ułożyć sałatę, mięso i resztę warzyw. Odstawić na kilka minut. Smażyć kotlety po kilka minut z każdej strony. Gotowe bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na patelni grillowej rozgrzać niewielką ilość oleju. Bułki przekroić na pół. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 25 minut. Przygotujecie je tak, jak lubicie, a przede wszystkim wiecie co jecie.