Burgery

Obiad
28.11.2020 12:22
Burgery

Mąka pszenna 260 g Oliwa 16 g Mleko roślinne 98 g Cukier 12 g Sól 1/2 łyżeczki Drożdże (suche) 1/2 łyżeczki Dojrzały zakwas 140 g Z samego rana mieszamy roztopiony olej z oliwą, mlekiem, cukrem i zakwasem. Boczniaki 250 g Słonecznik 37 g Mąka pszenna 32 g Cebula 1 sztuka Bułka tarta 16 g Przyprawa do mięsa 2 łyżeczki Oliwa 9 g Boczniaki i cebulę podsmażamy do całkowitego odparowania wody. Podstawowe dodatki do moich burgerów to: ketchup i wegański majonez (po ok. 6 g na 1 burgera) czerwona cebulka sałata pomidor Po tym czasie rozciągamy ciasto i zagniatamy, odstawiamy na kolejne 30 minut. Po tym czasie formujemy 4 kuleczki, które odstawiamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach ok. 25 minut. Smarujemy bułeczki mlekiem roślinnym i wstawiamy do piekarnika na 25 minut. W połączeniu na przykład z chili dają bardzo ciekawą kompozycję. Odstawiamy na 30 minut. Powtarzamy to samo i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Odstawiamy na 30 minut. Odstawiamy na 2.5 godziny do wyrośnięcia. Mniej więcej w połowie przekładamy na drugą stronę. Przy odrobinie wysiłku, mogą być tak samo zdrowe i pożywne jak inne dania w naszej diecie. 3. Dodatki powodują, że zwykłego burgera możemy zmienić w ciekawe i zaskakujące nieraz danie. Bułki na burgery (4 sztuki) Polecam sosy na bazie truskawek lub wiśni. Ja przygotowuję domowe bułeczki na zakwasie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://rabarbarowo.pl/burgery/