Przelej do miski wodę z sokiem z cytryny, dodaj startą skórkę z cytryny, kolendrę, sól, pieprz i ubijaj sos na parze do momentu, aż sos zgęstnieje i stanie się puszysty. 200 g krewetek 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 50 g klarowanego masła sól pieprz Na patelni roztop masło, następnie dodaj krewetki. Sos cytrynowo – kolendrowy 2 żółtka 1 cytryna 100 ml wody szczypta cukru szczypta soli 1/2 łyżeczki suszonych liści kolendry Na talerz przelej sos, ułóż na nim smażone krewetki, dodaj świeżą papryczkę chili.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/11/26/smazone-krewetki-z-czosnkiem-i-chili-w-sosie-cytrynowo-kolendrowym/