Chili con carne Chili con carne Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 500 g mielonej lub drobno posiekanej wołowiny 1puszka czerwonej fasoli 400 g 1 puszka pomidorów bez skórki 400 g 1 puszka kukurydzy 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chili 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej do chili con carne oliwa z oliwek do smażenia szczypta cukru sól opcjonalnie starty ser cheddar gęsta śmietana listki świeżej kolendry Wykonanie: Mięso podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru. Rewelacyjnie też sprawdza się na różnego rodzaju imprezach, bo oprócz tego, że jest pyszne to daje nam siłę do kolejnych godzin biesiadowania, czy szaleństw na parkiecie. Jadamy go z przyjemnością na obiad czy kolację w chłodne jesienne i zimowe dni, bo fajnie rozgrzewa i mocno syci. A oprócz tego jest bardzo proste w przygotowaniu, poradzi sobie z nim nawet niezbyt wprawiony domorosły kucharz.