Szakszuka z ciecierzycą

Agata
Śniadania
17.11.2017 9:30
Szakszuka z ciecierzycą

Więcej informacji znajdziecie w ------------------------------------------------------------- Szakszuka z ciecierzycą Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka ziarenek kuminu 1 łyżeczki płatków chili 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 szklanka przecieru z pomidorów 4 wiejskie jajka sól pieprz oliwa z oliwek do smażenia szczypiorek Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Nie od dziś wiadomo, że dobry nóż i dobra patelnia to podstawowe atuty kucharza, które także bardzo ułatwiają i usprawniają pracę w kuchni, Patelnia Saphire Lite, która jest przystosowana do gotowania na każdej kuchence: gazowej, elektrycznej, węglowej i indukcyjnej, ma 28 centymetrów średnicy, 7 centymetrów wysokości i 3,5 litra pojemności. Nie od dziś wiadomo, że dobry nóż i dobra patelnia to podstawowe atuty kucharza, które także bardzo ułatwiają i usprawniają pracę w kuchni, Dziś chciałam podzielić się z Wami moja opinią na tematktóra miałam przyjemność testować. W związku z tym, że ja też jestem fanką takich sprzętów dziś na blogu parę słów o patelni idealnej i o pysznej szakszuce z ciecierzycą, którą na tej patelni przygotowałam. Reasumując, jak widzicie patelnia Woll to patelnia doskonała, która posłuży Wam w kuchni przez wiele wiele lat. sklepie WOLL - sklep oferuje także patelnie do naleśników i patelnie z odpinaną rączką. W specjalnym procesie SILUMIN jest odprężany w celu usunięcia pęcherzyków powietrza, które mogłyby niekorzystnie wpływać na jakość odlewu. Każdy kto na co dzień gotuje doskonale zdaje sobie sprawę jak istotnym narzędziem w kuchni jest dobra patelnia. Jej powierzchnia jest odporna na zarysowania i uszkodzenia, a materiał z którego jest wykonana szybko się nagrzewa i długo utrzymuje ciepło. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej czosnek wraz z cebulą, kuminem i chili, aż warzywa będą szkliste. Była to ogromna przyjemność, bo muszę przyznać szczerze, jest to najlepsza patelnia jaka dotąd gościła w mojej kuchni. Była to ogromna przyjemność, bo muszę przyznać szczerze, jest to najlepsza patelnia jaka dotąd gościła w mojej kuchni. Patelnia jest ciężka - i właśnie taka powinna być dobra patelnia -, ale mimo to dobrze układa się w ręce. Jednak najważniejszym, jak dla mnie atutem jest to, że do patelni nic a nic nie przywiera i jest idealna jeśli chodzi o utrzymanie czystości. Najwyższej jakości stop SILUMIN zapewnia optymalną dystrybucję ciepła, co wpływa na jakość przygotowywanych posiłków, jak również na znaczące obniżenie kosztów energii przeznaczonej do gotowania, czy pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/11/szakszuka-z-ciecierzyca-i-krolowa-wsrod.html