Wiadomo, że nic nie zastąpi tradycyjnych smażonych placków ziemniaczanych, ale takie pieczone w piekarniku też są rewelacyjne, chrupiące i nie tak tłuste, więc można je jeść nawet będąc na diecie. Placki podałam z surówką Colesław z sosem curry (przepis pochodzi z Kwestii Smaku, niżej zostawiam linka, w swojej wersji zmieniłam proporcje składników). Surówka: Kapustę cieniutko poszatkować, dodać obraną i startą na tarce marchewkę, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz pokrojoną na paseczki paprykę. Dziś w końcu na pomysł na obiad lub kolację, bardzo pyszny, a do tego łatwy w przygotowaniu i zdrowy. Sos curry: w miseczce wymieszać majonez, jogurt, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawę curry, dodać do surówki i wymieszać. ): Sos: Kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do kurczaka.