Składniki: Spód: - 120 g herbatników - 100 g masła Masa serowa: - 0,5 kg sera białego mielonego - 10 g żelatyny - 60 ml wrzątku - 40 g cukru waniliowego - 2 łyżki cukru pudru Mus malinowy: - 200 g malin - 60 g galaretki malinowej W misce mieszamy ser z cukrem waniliowym i cukrem pudrem następnie powoli dodajemy przestudzoną żelatynę i mieszamy dokładnie na gładką masę bez grudek. Maliny miksujemy blenderem ewentualnie dodatkowo przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek następnie przekładamy do garnka i gotujemy kiedy się maliny zagotują dodajemy suchą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na spód herbatnikowy wykładamy odrobinę masy wkładamy na środek jedną malinę i zakrywam masą. Serniczki na zimno z musem malinowym przepis: Składniki na 12 szt. wymyśliłam kilka lat temu i robię je zawsze jak tylko pojawią się maliny latem lub na jesień. Serniczki na zimno z musem malinowym są bardzo smaczne delikatne i słodkie. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na dno foremek delikatnie ugniatając. Jak mus zacznie się lekko ścinać wylewamy go równo na babeczki.