Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

Beata
Obiad
12.11.2020 11:51
Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

Mielone z cebulką w sosie myśliwskim Na jesienne, zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta. 35 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: · 1 kg mięsa mielonego wieprzowego · Jajko · Sól · ½ łyżeczki papryki ostrej · 1 łyżeczka majeranku · 3 łyżki bułki tartej · 3 łyżki śmietany 12 % · Olej do smażenia · 5 cebul dużych · 1 opakowanie sosu w proszku myśliwskiego 2. Z masy mięsnej robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 3. Cebule obieramy kroimy w krążki, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Sos myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/11/mielone-z-cebulka-w-sosie-mysliwskim.html