Zupa krem z dyni Korzystając z dóbr natury można przygotować pyszne dania, a dynia jest naprawdę wyjątkowym warzywem, jakże sławnym w czasie jesieni 🙂 Składniki: ? Sposób przygotowania: W rondelku z grubym dnem gotujemy mleko z połową śmietanki, a następnie dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Makaron z meksykańskimi warzywami na patelnię Meksykańskie dania ze względu na swoje przyprawy potrafią rozgrzewać. ; ? sok wyciśnięty z połówki cytryny; ? imbir do smaku (zmielony lub świeży); ? sól, pieprz, gałka muszkatołowa i dowolne przyprawy; ? 100 ml słodkiej śmietanki. 2 marchewki; ? 1 litr wcześniej ugotowanego bulionu (może być z kostki rosołowej); ? 1 cebula Sposób przygotowania: Na odrobinie oleju podsmażamy warzywa, a gdy już będą miękkie, dodajemy przyprawy i mieszamy. 500 ml mleka; ? 250 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%; ? 100 g mlecznej czekolady; ? 30 g dobrego ciemnego kakao bez cukru. Rosół Rosół jest nie tylko tradycyjną polską potrawą, ale i świetnym lekarstwem na przeziębienie, dlatego nie powinno go zabraknąć w Twoim jesiennym menu. Rozgrzewająca herbata Zaparz swoją ulubioną herbatę i dodaj do niej: plaster cytryny, kilka plasterków obranego imbiru, laskę cynamonu, kilka goździków, plaster pomarańczy oraz łyżeczkę miodu i wymieszaj. Sposób przygotowania: Dynię umyć, pozbyć się pestek i pokroić w kostkę wraz ze skórką*. W tym wpisie przedstawiamy przepisy na proste i smaczne dania, które rozgrzeją nawet największego zmarzlucha! Potrawy przestawione poniżej nie tylko nas rozgrzeją, ale i poprawią humor, gdy za oknem jest brzydka pogoda. Jesień robi się coraz chłodniejsza, więc oprócz ciepłego ubrania powinniśmy zadbać także o coś ciepłego do jedzenia oraz do picia. Ciągle mieszając, trzymamy na ogniu jeszcze przez około 1 minutę. Zupę można podawać samą lub z grzankami. Możemy jeść go z makaronem, jak i pić sam wywar 🙂 Smacznego! ; ? mieszkanki warzyw meksykańskich (mrożonej) wraz z przyprawami; ? oleju. Przepisy na rozgrzewające potrawy #1. Gorąca czekolada Idealna propozycja dla łasuchów. Sposób przygotowania: Najpierw gotujemy mięso, a gdy pojawi się piana, musimy ją zebrać. Każdy ma swój sposób na przyrządzanie tego napoju, a poniżej przedstawimy nasz ulubiony: Składniki: ?